Kan jeg bruke VPN med Netflix?

Hva skjer hvis jeg prøver å se på Netflix med en VPN? Vil jeg bli stengt ute fra Netflix? Vil Netflix banne meg fra tjenesten? Vil jeg få tilgang til masse nytt innhold? Hva skjer hvis jeg bruker en VPN på Netflix? Her finner du alt du ønsker å vite om temaet!

Det kan være mange forskjellige grunner til at du vurderer det å bruke en VPN og Netflix samtidig. Kanskje du allerede har gjort det, eller kanskje du synes det hadde vært fint å surfe trygt og kryptert, samtidig som du ser dine favorittserier på Netflix.

Hvis du allerede har forsøkt å se på Netflix med en VPN, har du kanskje fått den kjente «Proxy og Unblocker feilmeldingen«. Hva handler den om?

Kan jeg bruke VPN på Netflix?
Kan jeg bruke VPN på Netflix?

Netflix sine tanker om VPN tjenester

Netflix støtter ikke bruken av VPN tjenester. Med andre ord, de har et prinsipp som tilsier at du ikke skal kunne få tilgang til Netflix mens du bruker en VPN. Dette har de spesielt blitt «strengere» på siden januar 2016, måneden da Netflix ble gjort tilgjengelig i en stor del av verdens nasjoner. Grunnen til at de har blitt strengere er at de ikke ønsker at folk skal misbruke VPN tjenestene. Hvordan kan man misbruke en VPN på Netflix?

Hvis du ikke visste det så er innholdet på Netflix svært forskjellige fra nasjon til nasjon. Grunnen er at Netflix driver og forhandler med rettigheter til innhold i hver enkelt nasjon, noe som betyr at det er noe de har rettigheter til å vise i England som de ikke kan vise i Norge, mens det er annet innhold du kun kan se på Netflix i Australia, som ikke finnes andre steder. Nettopp av den grunn er det store forskeller, og Netflix ønsker å unngå at folk da får tilgang til innhold som Netflix i utgangspunktet ikke har rettighet til å vise deg der du befinner deg nå. For eksempel er det slik at Netflix står som ansvarlig for å vise Suits i England. Det vil si, på Netflix i England får man tilgang til de nye episodene en dag etter at de har gått på TV i USA. Dette er i stor motsetning til resten av verden der man må vente nesten ett år på de nye episodene. Det finnes mange slike eksempler.

Netflix forsøker altså å blokkere så mange VPN tjenester som mulig, og derfor vil du høyst sannsynlig få proxy og unblocker feilmeldingen hvis du forsøker å se Netflix mens du er tilkoblet til en VPN tjeneste. Det er, derimot, en skikkelig stor bakside til dette også, ettersom Netflix da tvinger deg til å si nei til kryptering og sikkerhet på nettet. Tenk deg at du sitter på et hotellrom og bruker den gratis WiFi tilkoblingen som hører til. Må du da sette sikkerheten til din data/tablet og private informasjon på spill for å kunne se Netflix? Det er tross alt enkelt å hacke seg inn på dine enheter hvis du bruker åpne WiFi nettverk her og der. Det er helt klart en bakside rundt VPN problematikken til Netflix!

Finnes det VPN tjenester som fungerer med Netflix?

Det er altså ikke anbefalt av Netflix å bruke en VPN, men det betyr ikke at det er ulovelig eller at du gjør noe kriminelt. Jeg har enda ikke hørt om folk som har fått noen som helst tiltale fra Netflix fordi de skulle ha brukt en VPN, så det er ingen fare forbundet med det å bruke en VPN i det hele tatt.

Men, er det da VPN tjenester som fungerer bra med Netflix?

Selvfølgeig er svaret på det ja. Det finnes opptil flere som fungerer, men det er alltid smart å finne en VPN tilbyder som har raske servere, gode priser, og som gir deg tilgang til så mange Netflix regioner som mulig. Hva mener jeg med det? Hvis du kobler deg til en VPN server i Frankrike, vil du i utgangspunktet få tilgang til Fransk Netflix. Men, ettersom nesten alle VPN servere i Frankrike er blokkert av Netflix vil du heller få proxy og unblocker feilmeldingen. Det er derfor det er lurt å finne en VPN tjeneste som hjelper deg så godt som mulig med å se Netflix ved at de har mange servere som faktisk virker med Netflix. Her skal jeg nå gi deg navnet på tre VPN tjenester som fungerer flott med Netflix.

Tre VPN tjenester som fungerer bra med Netflix

NordVPN – Netflix uten feilmeldinger

NordVPN er en VPN tjeneste som har sitt hovedsete i Panama. De er sponsor av Liverpool og er en av de mest populære på markedet. De har veldig gode priser, spesielt hvis du kjøper et abonnement for 1 år eller en lengre periode. Når du først har et abonnement kan du bruke det på seks maskiner (seks enheter) samtidig. De har også en tretti dagers garanti, noe som betyr at du får pengene tilbake igjen hvis du ikke er fornøyd med kjøpet.

Denne VPN tjenesten gjør det enkelt for deg å se på Netflix, takket være deres DNS tjeneste som de bygger inn i VPN tjenesten. De følger nøye med på hvilke av deres servere som virker med Netflix. Når du kobler deg til en som ikke fungerer (i en nasjon der ingen servere fungerer med Netflix) gir NordVPN deg automatisk tilgang til Amerikansk Netflix i stedet. Kobler du deg derimot til en server i en nasjon der de har servere som fungerer med Netflix vil du automatisk få tilgang til innholdet på Netflix i den gitte nasjonen. For øyeblikket fungerer NordVPN med Netflix i 6-8 nasjoner, blant annet USA, Kanada, England, Nederland, Japan, og noen flere.

ExpressVPN – Netflix i super kvalitet

Du vil kunne se Netflix i fantastisk kvalitetet også med NordVPN, men det er et faktum at ExpressVPN har enda raskere VPN servere enn NordVPN. Vanligvis spiller deg ingen rolle, men om du er skikkelig kresen og ønsker å beholde din raske båndbredde også etter at du har koblet deg til en VPN server er ExpressVPN hakket vassere enn NordVPN. De har selvfølgelig også 30-dagers garanti på kjøpet, noe som betyr at du er i trygge hender.

ExpressVPN har mange servere som fungerer med Netflix, men også en del som ikke fungerer. Her kan du altså møte på feilmeldinger underveis, men du lærer deg fort hvilke servere som fungerer, og da er det ikke så vanskelig lenger. For øyeblikket kan du strømme Netflix innhold i USA, Kanada, England, Nederland, Tyskland, Argentina, India, Australia, og noen flere nasjoner med ExpressVPN. Glem heller ikke at ExpressVPN også fungerer med BBC i England og flere andre spennende kanaler, noe som gjør den veldig spennende!

Hva synes Netflix om bruk av VPN tjenester?
The Good Place er en morsom serie du kan se i svært mange Netflix regioner

Surfshark VPN – Hvis du vil se utrolig masse Netflix

Surfshark VPN er ganske lik NordVPN når det gjelder prisnivå (som er billigere enn ExpressVPN). De er en nykommer på markedet som er utrolig bra for deg som vil se masser av Netflix innhold. Med SurfsharkVPN kan du nemlig få tilgang til så masse som 12 forskjellige Netflix regioner (og muligens enda flere), noe som gjør at et hav av muligheter dukker opp med et slikt abonnement.

Selvfølgelig har også Surfshark VPN pengene tilbake garanti, så nok en gang står du trygt plassert hvis du ikke skulle være fornøyd med tjenesten. SurfsharkVPN har generellt sett litt tregere servere enn ExpressVPN, men det pleier å være mer enn nok til å kunne strømme en film på Netflix allikevel.

Fungerer noen av disse tjenestene med norsk Netflix?

Dessverre fungerer ingen av disse tjenestene med norsk Netflix. Det virker som om de jobber hardt med å blokkere alt av VPN tjenester i Norge på Netflix, som da resulterer med at du ikke får tilgang til norsk Netflix i utlandet. Men, med all moroa som du kan få tilgang til hvis du bruker en av de tre nevnte VPN tjenestene håper jeg ikke du kommer til å kjede deg allikevel!

Glem for all del ikke at du kan bruke alle de tre nevnte VPN tjenestene hvis du ønsker å se på norsk TV i utlandet? De fungerer kanskje ikke med norsk Netflix, men de fungerer supert med TV2 Sumo og NRK (og de fleste andre norske strømmetjenester som DPlay, HBO Nordic, Viaplay, og lignende).

Kos deg med de uendelig mange mulighetene som ligger i vente!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *