Se NRK i utlandet

Vil du se på Norsk Rikskringkasting, bedre kjent som NRK i utlandet? Det er veldig greit og enkelt å få til og her finner du detaljerte instruksjoner. Les videre og gjør deg klar til å se NRK i utlandet om noen få minutter.

Hvis du vil se den korte varianten er det bare å se på den korte YouTube videoen med instruksjoner nedenfor.

Har du sett videoen og vil besøke NordVPN sin nettside umiddelbart? Du finner den her!

Hvis du prøver å se NRK i utlandet

Har du forsøkt å se NRK i utlandet? Da har du kanskje sett et bilde noe ala det du ser nedenfor.

Slik ser det ut hvis du vil se NRK i utlandet
Slik ser det ut hvis du vil se NRK i utlandet uten norsk IP adresse

Følger du derimot instruksjonene slik de er beskrevet i denne artikkelen vil du snart være i stand til å se NRK uten begrensninger, ala bildet nedenfor.

se broen på NRK i utlandet
Slik ser det ut hvis du bruker VPN tjeneste for å se NRK i utlandet – bedre, ikke sant?

Hvorfor kan jeg ikke se NRK i utlandet?

 • Du trenger norsk IP adresse for å se på NRK i utlandet. Det vil altså si at du må befinne deg i Norge for å kunne se på NRK online. 
 • Besøker du NRK fra utlandet vil du derfor få beskjed om at sendingen ikke kan vises om du befinner deg utenfor Norge. Dette skjer ettersom NRK undersøker din IP adresse, og hvis de da oppdager at du har en IP adresse utenfor Norge vil du se feilmeldingen ovenfor.

Hvordan kan jeg se NRK i utlandet?

 • Du trenger en norsk IP adresse for å se på NRK online i utlandet. Det betyr at du må få NRK sin nettside til å tro at du faktisk befinner deg i Norge, selvom du er et annet sted i verden. Det spiller ingen rolle om du er i Roma eller i Kyoto, det som teller er at du må få deg en virtuell adresse i Norge, eller da altså en norsk IP adresse.
 • Den billigste og beste måten å få en norsk IP adresse på er ved å bruke tjenestene til NordVPN.

Se NRK i utlandet – steg for steg

 • Besøk NordVPN sine nettsider og tegn et abonnement.
 • Last ned NordVPN klienten til din datamaskin, tablet eller telefon.
 • Start programmet og koble deg til server i Norge.
 • Nå har du norsk IP adresse og du er klar for å se på NRK i utlandet.

Du kan laste ned NordVPN applikasjonen fra Google Play Store hvis du ønsker å se NRK på din Android enhet i utlandet. Bruker du iPad eller iPhone kan du laste ned NordVPN fra Apple Store. Videre fungerer det på akkurat samme måte.

Om du skulle ha problem med å laste ned NRK sin applikasjon til din Android telefon eller nettbrett, eventuelt ikke får lastet ned NRK sin applikasjon til din iPhone eller iPad er det bare å lese denne artikkelen og følge instruksjonene i bunnen av artikkelen.

Hvis du først har et NordVPN abonnement

Hvis du først har brukt penger på å kjøpe det et NordVPN abonnement kan det være hyggelig å vite at du siden kan bruke det samme abonnement til veldig mye mer. Du kan for eksempel bruke NordVPN til å se på TV2 Sumo, Viaplay og Eurosportplayer i utlandet. Men, du kan også bruke NordVPN til å se på BBC i England, eller for å se på Amerikansk Netflix. Ikke alle deres servere fungerer med disse tjenestene, men spør du deres kundeservice er de alltid raske til å hjelpe til med dette.

Noe som også kommer godt med er at NordVPN har en 30-dagers pengene tilbake garanti. Det betyr at du kan prøve tjenesten i opptil syv dager, og er du ikke fornøyd, kan du be om å få pengene refundert.

Utover dette kan du bruke det samme NordVPN abonnementet på opptil 6 enheter samtidig. Det er jo ganske ekstremt, for det betyr at du kan dele abonnementet med opptil 6 personer som alle kan bruke det samme abonnementet samtidig. Ganske stilig, ikke sant!

NordVPN er et produkt som hører med til det amerikanske selskapet Mudhook Marketing. De har en «null-logging» politikk, og med et abonnement får du tilgang til alle deres servere i over 60 forskjellige nasjoner verden rundt. Det er ingen grenser med tanke på båndbredde, noe som betyr at du kan bruke dette fra morgen til kveld uten at du trenger å være redd for at du overstrider noen grenser av noen form.

Hva med å se NRK på Chromecast og Apple TV i utlandet?

Det er litt mer avansert, men det trenger egentlig ikke å være så mye mer avansert allikevel. Du trenger da å bruke en SmartDNS tjeneste som heter Unlocator og sette opp deres DNS servere direkte på din router eller på din Apple TV. Det er veldig enkelt. Du kan besøke Unlocator sin nettside direkte, eller lese mer om hvordan det fungerer på lenkene nedenfor.

NRK er mer enn bare livesendinger

Svært mange kommer til denne siden og til denne artikkelen under store arrangementer som fotball VM, ski VM, vinter OL, sommer OL, sjakk VM, eller lignende begivenheter. Det er fullt forståelig og helt klart en stor drafrakt for å få tilgang til NRK i utlandet. Men, glem ikke at NRK også har et svært bibliotek som er fullt av programmer som du kan se når som helst. Men, igjen er det slik at man kun kan se disse i Norge.

Hvis du, for eksempel, prøver å se populære programmer tilgjengelig på NRK sine nettsider i utlandet, vil du igjen se feilmelding som du så tidligere i artikkelen, og resultatet er at du trenger å bruke NordVPN igjen for å få det hele til å fungere.

NordVPN

Heldigvis er det enkelt, og det gjør at du kan se timesvis av moro på NRK sine nettsider, også etter at fotballkampen er over, etter at skistafetten er ferdig, eller etter at den begivenheten du først og fremst ønsket å se, er over.

Da gjenstår det bare å kose seg med NRK i utlandet

Kos deg med programmene tilgjengelig på NRK sin nettside samt live sendinger av sportsbegivenheter og annen morro. Har du spørsmål, bare skriv en kommentar!

19 comments

 • Vi skal reise til Spania i morgen og bli der i 2 måneder.
  Når vi kommer ned vil vi leie en internettruter. Kan deres tjenester kobles til den?

  • Heisann,
   ja det er mulig, men om dere ønsker å kjøre tilkoblingen via router slik at dere kan se norsk TV i utlandet anbefaler jeg dere heller å bruke Unlocator som dere kan lese mer om her. Den er bedre egnet for å sette opp på router, mens PureVPN fungerer svært bra hvis det kun er snakk om en maskin!

 • Jeg bor I USA men har ikke Norsk visa eller Norsk addresse ,kan Jeg alikevel bruke purevpn eller lignede ?
  Hilsen Bjorg

 • Birger Meinhardt

  Hei.
  Dette er helt nytt for meg. Har hus her i Portugal, og jeg skulle gjerne ha sett på NRK, særlig nyheter. Håper dette kan la seg gjøre. Takk for innformativ side, selv om jeg er litt sånn der «dummie» når det gjelder data.
  mvh
  Birger Meinhardt
  PS. Hva menes med nettsted under?

  • Heisann, nettsted er bare et felt der du kan skrive inn adressen til din nettside, hvis du har det 🙂 Det er bare å følge instruksjonene så er du klar til å se på NRK i Portugal hvis du ønsker det!

 • Vi har et hus i Argentina,og der bor vi i vintermånedene!
  Er det mulig å få sett nrk der,og hva koster det!
  Hvis er det vanskelig å konle til?
  Vennlig hilsen

  • Hei,
   du kan følge instruksjonene i denne artikkelen for å se på NRK i Argentina… Det fungerer aller best med VPN på en datamaskin eller på tablet, men det finnes også muligheter for å koble det til TV, den beste er med en HDMI kabel fra laptop til TV!

 • Ville bare skrive at jeg nettopp har prøvd dette, og det fungerer fremdeles, selvom artikkelen ble skrevet for en god stund siden!

 • Vil dette opplegget også omfatte OL som går på Eurosport hvis en har Eurosport via Rikstv?

 • astrid samuelsen

  jeg skal bo på gran canaria november,desember 2018 og januar 2019..jeg har en bærbar pc med mulighet til å koble den til en hdmi på tv,n slik at bildene blir store…det jeg lurer på er hvordan skal jeg gå fram for å få for eks nrk 1 og 2 mens jeg er i utlandet?
  jeg leser om flere som får kanalene på nettbrett og telefon men det skulle vel være samme muligheter på en pc?
  håper det ikke er for vanskelig siden jeg er ingen ekspert på området..

  mvh astrid

  • Heisann! Det er veldig enkelt! Du besøker websiden til VPN tjenesten som er beskrevet i artikkelen. Der må du tegne et abonnement hos dem for 1 måned (for eksempel). Deretter laster du ned deres programvare, installerer den, åpner den, taster inn ditt brukernavn og passord, og kobler deg til server i Norge. Nå er det bare å besøke NRK sine nettsider for å se programmene direkte. Du kan i HDMI kabelen i laptopen hele veien, så det er ikke noe problem.

   Høres det greit ut, eller trenger du mer detaljert hjelp?

 • Jeg har brukt NordVPN et par år og det har fungert fint for å se NRK. Jeg bor i California. De siste to dagene er det plutselig umulig å se programmer og serier jeg har sett tidligere. Det kommer opp en melding med «Oops. Noe gikk galt. Prøv igjen.» Jeg har prøvd igjen mange ganger, men det funker ikke. Jeg har sett på den danske spenningsserien, Den som dreper. Etter å ha sett den første sesongen og begynt på den andre, kommer plutselig bare feilmeldingen opp.

  • Hei Hans,
   takk for spørsmålet. Det ser ut til å være noen problemer for øyeblikket, for jeg ser samme feilmeldinger og en del andre selv også. Jeg har også prøvd med flere andre VPN tjenester og sett lignende meldinger, så jeg skal undersøke det hele videre og skrive så fort jeg har funnet en løsning eller funnet ut hva som foregår 🙂

 • Svein Tore Opdal

  NRK klarer nå å oppdage at du bruker en vpn og nekter deg tilgang.
  Dette gjelder NordVPN både fra laptop og Apple TV. (NordVPN har nå en AppleTV app)

  SveinTore

  • Heisann 🙂
   Jeg tror dette må ha vært noe midlertidig. Prøver det akkurat nå på min egen laptop, og det fungerer perfekt med NordVPN. Ser på Paw Patrol akkurat nå (program for unger) som jeg vet man ikke har tilgang til uten VPN i utlandet.Jeg vet ikke hva som kan ha forårsaket det for deg, men håper det fungerer bedre nå!

 • Hei! Jeg lurer på om problemene nevnt ovenfor er fikset. Jeg har brukt VPN for å se norsk TV i Tyrkia i flere år.
  I fjor måtte jeg endre en innstilling i VPN-programmet (VPN fra Avast). Da fungerte det perfekt. Har sagt opp abonnementet fra Avast av andre grunner og vurderer å kjøpe NordVPN.
  Fungerer det?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *