Beste VPN for å se norsk TV i utlandet

Er du på jakt etter en VPN tjeneste som gjør det mulig for deg å se på norsk TV i utlandet? Da er du på rett sted, for her deler jeg mine tanker rundt noen av de mest kjente VPN tjenestene og ut i fra infoen du finner her vil nok valget ditt når det gjelder VPN leverandør bli enklere!

Beste VPN tjeneste i Norge
Beste VPN tjeneste i Norge

Det aller viktigste når du leter etter en VPN leverandør for å se på norsk TV i utlandet er at de må har server(e) i Norge. Her skriver jeg da altså kun om VPN leverandører med servere i Norge.

RankNavnPris 1 måned / 1 årTilgang tilNyttig
ExpressVPN13 USD / 100 USDNRK
TV2
Viaplay
HBO Nordic
Dplay
Eurosportplayer
- 30 dagers garanti
- 5 enheter samtidig
- 3 måneder gratis ved 12 måneder
- Mange Netflix regioner / BBC / ITV
SølvmedaljePureVPN11 USD / 49 USDNRK
TV2
Viaplay
HBO Nordic
Dplay
Eurosportplayer
- 31 dagers garanti
- 5 enheter samtidig
- Amerikansk Netflix / BBC / ITV
BronsjemedaljeNordVPN13 USD / 60 USDNRK
TV2
Viaplay
HBO Nordic
Dplay
Eurosportplayer
- 30 dagers garanti
- 6 enheter samtidig
- Netflix i mer enn 15 nasjoner

I tabellen ovenfor ser du det som jeg ser på som å være de tre beste VPN tilbyderne hvis du ønsker å se norsk TV i utlandet. Det finnes mange andre VPN tilbydere også, men de tre nevnte er de beste av flere forskjellige grunner. Fortset å lese for mer informasjon, eller besøk de forskjellige nettsidene for å prøve selv!

Beste VPN for norsk TV i utlandet

Her vil jeg nå ramse opp en del tilbydere, og så deler jeg også tankene mine rundt dem, både positive og negative sider.

Beste VPN i Norge: PureVPN?

Dette var lenge en favoritt tjeneste for å se norsk TV i utlandet. De har nå satt opp prisene, men de er fortsatt den billigste av alle de forskjellige VPN tjenestene vi beskriver i denne artikkelen. PureVPN virker med alle de viktigste norske kanalene, og i tillegg gir de deg tilgang til Netflix i USA, BBC, ITV. De har også en 31-dagers pengene tilbake garanti, og du kan bruke et abonnement på 5 forskjellige enheter samtidig. Det er ikke dumt!

PureVPN webside
Les min PureVPN anmeldelse her

Da jeg begynte å skrive om VPN tjenesten tilbake i 2012 hadde PureVPN et utrolig dårlig rykte. De fleste klagde på at de aldri ga pengene tilbake (de hadde en 3-dagers pengene tilbake garanti som var gyldig hvis du hadde brukt mindre enn 500 MB med båndbredde). For å bli kvitt slike klager og problemer har de nå utvidet grensen til 31-dager, samt uten båndbredde begrensning, og det merkes også ettersom det nå er blitt mye mer positivitet rundt PureVPN.

Beste VPN i Norge: VyprVPN?

En svært stabil VPN tjeneste, men dessverre synes jeg selv de har litt for komplisert pakkesystem ved bestilling og prisene er også relativt høye. Men, siden nesten ingen nordmenn bruker denne er dette en god løsning hvis du vil gå litt utradisjonelle veier og ikke være redd for hakking i live overføringen!

VyprVPN webside

VyprVPN har servere i mer enn 70 forskjellige nasjoner verden rundt. Det gjør de til en av de større VPN tilbyderne på markedet. De har over 200,000 IP adresser tilgjengelig og før du betaler kan du prøve tjenesten i tre dager. Hvis du kansellerer i løpet av de første tre dagene betaler du ingen ting, hvis ikke, betaler du for ditt abonnement etter å ha brukt tjenesten i tre dager.

Beste VPN i Norge: ExpressVPN?

Det høres raskt ut og det er det. Fordelen med denne tjenesten er at ExpressVPN også gir deg tilgang til amerikansk Netflix (samt flere andre regioner) BBC i England og mange andre tjenester som de fleste andre VPN tjenester har blitt låst ute fra. ExpressVPN fungerer også bra med de fleste norske kanaler, så en god løsning for de fleste. De har også pengene tilbake garanti hvis du ikke er fornøyd. Du kan bruke et ExpressVPN abonnement på tre enheter samtidig.

ExpressVPN webside

ExpressVPN er kanskje den beste tjenesten hvis du vil få tilgang til drøssevis av andre tjenester. Det som også er bra er at de har en 30-dagers pengene tilbake garanti. Som de andre tjenestene støtter de 256-bit AES kryptering, noe som gjør at du er trygg på nettet. I tillegg har ExpressVPN sitt sete i British Virgin Islands, noe som gjør at de er trygt plassert utenfor både EU og USA og andre slike organer, som gjør at du kan stole på at deres «no-logging» policy faktisk overholdes og at dine data er trygge.

Beste VPN i Norge: IPVanish?

En annen svært god VPN leverandør, dog mye mindre enn for eksempel HideMyAss, noe som gjør at sjansen for overbelastning vil være mye større hvis plutsetlig alle nordmenn vil se spurten i ski VM live online på NRK eller lignende, men til daglig bruk er dette noe som også fungerer bra. Prisnivået er det samme som HideMyAss! Dessverre fungerer ikke IPVanish lenger med strømmetjenester som Netflix i USA og BBC, men for å se på norsk TV i utlandet er IPVanish mer enn bra nok!

IPVanish webside
Les min IPVanish anmeldelse her

IPVanish har en utrolig flott ekstra tjeneste som gjør at du kan bruke deres tjenesten på 10 (eller var det 11?) enheter samtidig. Her er det altså bare å dele ut ditt brukernavn og passord til venner og kjente, og så kan alle bruke din konto samtidig. I tillegg har IPVanish en 7-dagers pengene tilbake garanti. Tjenesten tilhører Mudhook Marketing i USA, igjen litt på grensen for de som er opptatt av å være utenfor grensene til land som gjerne blir spionert på og der dine data enkelt deles med myndigheter osv. Men, for å være ærlig – hvis alt du ønsker er å surfe kryptert, samt å se på norsk TV i utlandet – hvem bryr seg om dette?

Beste VPN i Norge: HideMyAss – ikke nå lenger!

Dette er den klart største tilbyderen med tanke på VPN servere og ledige IP adresser i Norge. De var svært lenge den ledende tjenesten for deg som var på jakt etter norske IP adresser og det å se på norsk TV i utlandet. Dessverre har de fallt kraftig akterut og serverne deres er blokkert av utrolig mange strømmetjenester.

HideMyAss har en 30-dagers pengene tilbake garanti, samt at de har en annen variant der du gratis kan prøve tjenesten i noen dager, og du trenger kun å betale senere hvis du ønsker å fortsette å bruke tjenesten. Det er veldig praktisk ettersom det lar deg risikofritt prøve tjenesten i noen dager. Men, som jeg nevnte ovenfor er HideMyAss blitt litt gammaldags og den fungerer ikke så bra for deg som vil få tilgang til nettsider og strømmetjenester overalt.

Det faktum at HideMyAss har sitt hovedsete i England og opererer under EU regler gjør at de som er bekymret for sin egen anonymitet og eventuell logging av online aktiviteter er litt skeptiske. Men, om målet kun er å se på norsk TV i utlandet er ikke dette noe å tenke på.

Beste VPN i Norge: NordVPN?

NordVPN er en av de mest populære VPN tilbyderne på det internasjonale markedet. De er ikke så populære i Norge enda, men du har fortsatt mange grunner til å bruke NordVPN. De er blant de beste tilbyderne på markedet hvis du ønsker å se norsk TV i utlandet, samt at de har utrolig mange servere verden rundt som gir deg tilgang til mange forskjellige Netflix regioner, samt TV stasjoner verden rundt.

NordVPN webside

NordVPN har gode priser, spesielt hvis du tegner et abonnement som er gyldig i 12 måneder eller mer. Du kan enkelt bruke et abonnement på seks forskjellige enheter samtidig, og utover dette har NordVPN en 30-dagers pengene tilbake garanti. Denne bør du definitivt ta med i vurderingen, spesielt hvis du vil se masse Netflix innhold i andre regioner.

Hva med SmartDNS tjenester?

Det er selvfølgelig mulig å bruke såkalte SmartDNS tjenester også for å se på norsk TV i utlandet. Det er dog verdt å vite at ikke alle norske TV kanaler er støttet av dette, noe som gjør at det fungerer med NRK og TV2 Sumo, mens andre strømmetjenester ikke fungerer. I tillegg er det viktig å vite at SmartDNS tjenester ikke krypterer dine bevegelser online, noe som betyr at din beliggenhet og IP adresse er tilgjengelig for alle nettsider du beveger.

Unlocator

Om jeg skulle brukt SmartDNS tjeneste for å se norsk TV i utlandet ville jeg gått for denne. Den er enkel å bruke og har støtte for å se på NRK, TV2 Sumo, og fra tid til annen fungerer de også med Viaplay, HBO Nordic og noen andre sider.

Unlocator nettside

Unlocator er totalt gratis å bruke i 7 dager, og hvis du ønsker å fortsette å bruke tjenesten etter syv dager må du gi dem din betalingsinformasjon for å bruke dem videre. Dette er en utrolig nyttig tjeneste hvis du for eksempel har en Apple TV i utlandet som du ønsker å bruke for å se på TV2 Sumo eller NRK, og du kan også bruke Unlocator direkte på din router, noe som siden gjør det mulig å se på BBC, ITV og andre tjenester direkte på alle enheter som bruker WiFi-nettverket routeren deler ut.

Hvilken VPN tjeneste er den raskeste?

Vi har skrevet om mange VPN tjenester og også om SmartDNS tjenesten til Unlocator. Hvilken av disse er den raskeste? I teorien bør SmartDNS tjenesten være den raskeste, for den lar deg bruke din internett som tidligere, uten å kjøre trafikken gjennom en DNS server. Men, basert på mye testing gjennom år og dag er de beste VPN tjenestene i dag så raske at du knapt merker forskjellen!

ExpressVPN er kjent for å ha svært raske og gode hastigheter, det samme er IPVanish, og de fleste andre på listen. For noen år siden kunne man ofte oppleve at nedlastingshastighetene krympet ned til 1-2 Mbps når man brukte VPN, mens man i dag ofte nyter hastigheter på over 20-30 Mbps (og noen ganger enda raskere).

Med andre ord trenger du ikke å bekymre deg meget for dette.

Hvis du befinner deg langt borte fra Norge, for eksempel i Sør-Amerika, i Afrika, eller kanskje i Australia, vil du nok allikevel oppleve en «dropp» i hastighet, rett og slett fordi den geografiske avstanden mellom den og VPN serveren i Norge er så lang. Men, forhåpentligvis vil det ikke være så ille at du vil lide noe spesielt av den grunn!

Hvilken VPN tjeneste bruker du?

Bruker du en av de nevnte VPN tjenestene som jeg har beskrevet på denne siden? Jeg hadde vært kjempeglad for å høre dine anbefalinger og tanker. Skriv gjerne en kommentar. Har du du et spørsmål er det bare å skrive det også!

One comment

  • Jeg har nettopp gjort en stor oppdatering på denne artikkelen. Det betyr at den er oppdatert, og gir deg den informasjonen du trenger for å finne den beste VPN tilbyderen i Norge! Del gjerne dine egne erfaringer eller spørsmål her i kommentarfeltet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *