Hvordan se NRK uten norsk BankID i utlandet?

Har du forsøkt å se på NRK i utlandet? Kanskje du sitter på en datamaskin, eller kanskje du bruker en mobiltelefon eller ett nettbrett? Men, når du forsøker å se på NRK ber den deg bekrefte at du har en permanent adresse i Norge eller ved å logge deg inn med din BankID. Har du ikke det? Hvordan kan du se NRK uten norsk BankID innenfor EU nasjonene? Eller hvordan se på NRK utenfor EU i det hele tatt?

Norsk BankID for å se NRK i utlandet

I lang tid var det vanskelig å se på NRK i utlandet, også mens man reiste innenfor EU. Men, etter at det kom nye EU regler har det blitt enklere, ettersom de nå må gjøre mye av deres materiale tilgjengelig til nordmenn som er ute og reiser, da innenfor EU. Men, det er ikke alt som er tilgjengelig, og hvis du vil se på live sendinger på NRK eller annet materiale kan det være at du må bekrefte at du faktisk er norsk for å få lov til dette. Har du en norsk BankID er ikke det noe problem, men om du ikke er det, kan det gjøre det hele litt mer komplisert. Men, vanskelig er det fremdeles ikke.

Slik ser du NRK i utlandet uten norsk BankID (både innenfor og utenfor EU)

Poenget er at NRK automatisk ber deg om å fikse dette hvis du forsøker å se på sendingene utenfor Norge. Hvis du derimot befinner deg i Norge bryr de seg ikke om det hele. Så, løsningen på problemet er altså å gi dem inntrykkett at du er i Norge hele tiden, for da trenger du ikke personnummer eller noe annet.

Men, hvordan gjøres det?

Det hele er veldig enkelt! På samme måten som du kan lure Netflix til å tro at du befinner deg i USA, kan du også bruke en VPN for å lure NRK til å tro at du befinner deg i Norge. Nedenfor kan du se en liste som viser de beste VPN tjenestene for deg som vil se på NRK i utlandet.

MedaljeNavnNettside
PureVPN
- Billigst for 12 måneder
- Tilgang til Amerikansk Netflix og BBC
PureVPN nettside
SølvmedaljeIPVanish
- Billigst for 1 måned
- Flest servere i Norge
IPVanish nettside
BronsjemedaljeExpressVPN
- 3 måneder gratis ved 12 måneders abonnement
- Tilgang til 5-6 Netflix regioner, BBC og mer.
ExpressVPN nettside

Det er bare å sjekke de forskjellige websidene ovenfor. Deretter kjøper du et VPN abonnement hos den som du liker best. Hvis du ønsker tilgang til så mange Netflix regioner som mulig i tillegg til norsk TV, er nok ExpressVPN den beste løsningen! De gir også tilgang til BBC og ITV i England og mye mer!

Når du har VPN abonnementet klart!

Hvis du nå har kjøpt et slikt VPN abonnement er det bare å følge instruksjonene og laste ned deres gratis VPN program etterpå. Dette kan du kjøre og koble deg til en server i Norge. Du har da en norsk IP adresse og vil umiddelbart kunne åpne NRK applikasjonen på din telefon, iPad eller lignende, eller i se på nrk.no i din nettleser. Du vil nå kunne se på NRK i utlandet uten noen spørsmål om BankID eller lignende.

Jeg håper disse instruksjonene hjelper deg med å se på NRK i utlandet, uten noe trøbbel med BankID eller lignende. Har du allikevel spørsmål eller kommentarer er det bare å skrive dem i kommentarfeltet nedenfor!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *