Slik ser du sommer OL på nettet

Sommer OL braker snart løs, og det er blandede meninger om Norges gullsjanser i Paris. Vi har definitivt noen store gullkandidater og det blir svært spennende når Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm skal løpe på friidrettsbanen. Men, hvordan kan du se alt av sommer OL på norsk TV med norske kommentatorer som heier på Norge hvis du befinner deg i utlandet? Denne artikkelen gir deg svaret på nettopp det spørsmål.

sommer ol i paris

Det er veldig enkelt å se på sommer OL på nettet. Hvis du heier på Norge og på de 62 norske utøverne som skal delta i sommer OL i Rio er det helt klart at du vil se begivenheten på tv i Norge. Men, det er samtidig litt enklere sagt enn gjort.

Først og fremst er det Discovery som har rettighetene til å vise sommer OL i Paris på nettet i Norge. Men, de har vært såpass snille at de også har delt litt med NRK som betyr at NRK kommer til å vise alt av friidrett fra sommer OL, som igjen betyr at konkurransene der Norge kanskje har de største sjansene til å vinne gull blir vist på NRK og ikke på Discovery sine kanaler.

Uansett, hva kan du gjøre for å se alt det du ønsker fra sommer OL på nettet med norske kommentatorer om du befinner deg i utlandet?

Hvorfor er dette ett problem i det hele tatt?

Norske TV kanaler som kjøper rettighetene til slike begivenheter har kun tillattelse til å vise dem på norsk TV. Derfor bruker de verktøy som blokkerer tilgang til live strømmer og annet innhold for seere som befinner seg i utlandet. Av den grunn ser du feilmeldinger og lignende beskjeder hvis du forsøker å se NRK i utlandet eller lignende. Heldigvis er det veldig enkelt å fikse problemet!

Slik ser du sommer OL på nettet norsk TV i utlandet.

Dette er utrolig enkelt. Det eneste du trenger er et abonnement hos VPN tjenesten NordVPN. Dette er en VPN med servere verden rundt, hvorav flere av dem befinner seg i Norge. En VPN er et verktøy som er laget for å kryptere dine data på nettet, med andre ord, noe som brukes for å øke sikkerheten din. Men, en bi-effekt er at du får en ny IP adresse når du kobler deg til en VPN server. Hvis du kobler deg til en NordVPN server i Norge får du økt sikkerhet og privatliv på nettet, samtidig som du får en norsk IP adresse. Dette fører igjen til nettsidene til NRK, TV2, TVNorge, og lignende tror du befinner deg i Norge. Resultatet er dermed at du umiddelbart kan se på sommer OL på norsk TV, uansett hvor du befinner deg i verden.

NordVPN

NordVPN har pengene tilbake garanti som er gyldig i 30 dager, så det er bare å prøve. De har mange plusstjenester, men alt du trenger for å se sommer OL på TV er deres standard VPN klient.

Fungerer dette også på iPhone/iPad/Android og lignende?

Det gjør det så absolutt. Etter at du har kjøpt ditt abonnement hos NordVPN kan du lett installere deres program på din Apple enhet eller Android enhet. Deretter kobler du deg igjen til en server i Norge og da er det bare å åpne din NRK applikasjon eller Discovery applikasjon for å se på det du er interessert i av begivenheter fra sommer OL.

Da er du klar til å se sommer OL på nettet

Nå bør du altså være klar til å se på sommer OL på nettet. Hvis du av en eller annen grunn ikke synes det er så viktig å se på sommer OL på norsk TV, kan du også bruke NordVPN for å se på sommer OL på TV kanaler i andre land.

Du kan, for eksempel, koble deg til en server i England for å se på sommer OL på BBC i England. Her må du da registrere en ny konto med postnummer i England, og deretter er du klar. Det er litt mer komplisert hvis du ønsker å bruke din mobile enhet ettersom du ikke finner BBC iPlayer sin applikasjon i Google Play Store eller Apple Store hvis du har en norsk konto, men det kan ordnes ved å opprette en ny Apple konto i England, eller ved å laste ned BBC iPlayer manuellt som .apk fil og installere den utenom Google Play Store.

En annen variant som er mye enklere er å koble deg til en server i Ungarn for å se alt av innhold på M4 og M5 i Ungarn. Dette er helt gratis og du trenger ingen ekstra applikasjon heller, du kan se alt i din nettleser på www.mediaklikk.hu.

Hvis du liker tysk kan du også koble deg til en server i Tyskland og se alt på ZDF/ARD (de to kanalene i Tyskland som viser sommer OL).

Hvorfor se på sommer OL på nettet?

Vi har definitivt håp om flere norske gullmedaljer i Paris, og når vi ikke har muligheter til gull, er det fortsatt fantastisk å se verdens beste atleter kjempe mot hverandre. Paris er også en utrolig by, så du vil garantert få se masse kjente severdigheter mens du følger aktivitetene på skjermen.

Sett med norske øyne er dette kanskje noen av de mest interessante begivenhetene under sommer OL i Paris.

 • Filip Ingebrigtsen, 1500 meter
 • Håndballjentene, det store gullhåpet til Norge
 • Casper Ruud, tennis
 • Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg, luftrifle
 • Mol og Sørum, beachvolley
 • Karsten Warholm, 400 meter hekk

Dette er i allefall noen av Norges medaljehåp i sommer OL i Paris. Da er det bare å se på begivenheten på nettet og om du har spørsmål eller kommentarer er det bare å bruke kommentar feltet under.

2 comments

 • Har spørsmål om betaling til Hide my ass,,,,,,jeg gikk inn på deres side og betalte for 6 mnd leie i norske kr ca 440.-,,,,jeg ble da sendt videre til appstore for nedlasting av hms app ( jeg bruker kun hms på min ipad ),,,,jeg blir deretter belastet med kr 33,- pr uke av appstore. Det føles jo som om jeg betaler 2 ganger,,,, 1 gang til hms,, og deretter til appstore. Er dette riktig ? Håper noe kan svare.

  • Heisann,
   det er garantert ikke riktig! Ta kontakt med HideMyAss sin support for å finne ut av dette, for det skal ikke være sånn (og jeg har heller ikke hørt om like tilfeller før). Du har ikke tilfeldigvis tegnet abonnement på nytt også på din iPad? Uansett skulle du ikke ha betalt så mye for det, så det stemmer ikke uansett! Ta kontakt med HideMyAss supporten for mer informasjon så ordner de det!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *