Se norsk TV i utlandet på Apple TV

Har du en Apple TV og ønsker å bruke den til å se norsk TV i utlandet? Det kan ordnes stort sett, og her forklarer jeg hvordan du kan gjøre det!

For å se norsk TV i utlandet på Apple TV trenger du først og fremst at din Apple TV er satt opp i sine regionale innstillinger til Norge. Det du først og fremst trenger for å få dette til å virke er et abonnement hos Unlocator. Dette er en tjeneste gratis å prøve i syv dager og deretter koster det 5 Dollar i måneden.

Det første du må gjøre er altså å besøke siden ovenfor, tegn et gratis abonnement ved å gi dem din emailadresse. Du får da en bekreftelsesemail fra dem umiddelbart som du må bekrefte at du har mottatt, og da er du i gang. For å bruke denne tilkoblingen på din Apple TV gjør du følgende:

Norsk TV i utlandet på Apple TV

Se norsk TV i utlandet på Apple TV

Konfigurer Apple TV for norsk TV i utlandet

Deretter må du gjøre følgende:

 • Åpne din Apple TV.
 • Velg Instillinger – Generell – Nettverk.
 • Velg WiFi eller Ethernet, alt ettersom hva slags tilkobling du bruker.
 • Velg Konfigurer DNS og velg Manuellt.
 • Skriv inn 185.037.037.037.

Når alt dette er gjort går du til Instillinger og send din Apple TV til sengs for å sove. Når dette er gjort drar du ut strømkabelen til din Apple TV, lar den hvile seg 15 sekunder, og så setter du den inn igjen.

Nå bør det hele være klart og du kan se på NRK og TV2Sumo på din Apple TV i utlandet.

Har du allerede de norske applikasjonene på plass?

Har du allerede applikasjonene installert på din Apple TV når du reiser til utlandet trenger du egentlig ikke tenke noe mer på det, men bare følge instruksjonene ovenfor. Bor du derimot i utlandet og besøker Apple Store og du kun finner NRK, men ikke Viaplay, HBO Nordic, TV2 Sumo og lignende er det fordi du har en Apple ID som tilhører en annen region. Da må du enten endre regionen på din Apple ID, eller lage en ny Apple ID som er registrert med adresse i Norge. Så fort du har en slik norsk Apple ID vil du få tilgang til norsk Apple Store og der finner du alle de norske applikasjonene du trenger for å se Apple TV i utlandet med norske applikasjoner og moro.

Har du prøvd dette? Fungerte det for deg? Skriv gjerne en kommentar om du har spørsmål eller lignende. Og glem ikke at ettersom Unlocator er 100% gratis å prøve i syv dager er dette helt ufarlig å prøve!

Vil du bruke dette på iPad og iPhone også?

Om du har en Apple TV som fungerer med Unlocator men ønsker å bruke det på andre nettbrett, telefoner eller lignende er det også mulig. En mulighet er å endre innstillinger på din router som gjør at all trafikk bruker denne tjenesten, men du kan også manuellt endre innstillinger. Om du ønsker å bruke Unlocator på iPhone eller iPad gjør du det på følgende måte:

 • Åpne instillinger
 • Wi-Fi
 • Trykk på (I) ved siden av koblingen du bruker.
 • Trykk på DNS.
 • Skriv inn 185.37.37.37, 185.37.37.185.
 • Trykk Wi-Fi pila tilbake.
 • Nå må du slå av telefonen eller nettbrettet og starte det på nytt.

Selvom denne artikkelen opprinnelige ble skrevet i 2016 er den fortsatt oppdatert og informasjonen fungerer fortsatt i 2019.

65 comments

 • Hei. Jeg har den nyeste generasjonen Apple Tv. Når jeg går inn på Innstillinger Generelt får jeg ikke opp neste punkt på lista som er I Tunes Store. Hva kommer dette av? Hvordan skal jeg da kunne sjekke at den står stilt inn på Norge?

  • Har du en menyfunksjon under Generell som heter regionsformat? Prøv den i så tilfelle og sjekk at regionen er satt til Norge! 🙂
   Om det ikke går, bare skriv!

  • Heisann, har sjekket dette videre nå og du kan glemme alt det om regionsformat. Bare konfigurer Unlocator på din Apple TV og du skal kunne se i allefall NRK i utlandet på din Apple TV. Mulig Unlocator også har støtte for TV2 Sumo, men er ikke helt 100% sikker enda. Om du vil ha støtte for absolutt alt av norske TV kanaler bør du muligens sette opp en VPN tjeneste på din router som beskrevet i denne artikkelen: http://www.norsktviutlandet.no/chromecast-a-se-norsk-tv-utlandet/

   • Hei,
    Siden du gir opp DNS her, hvorfor må en da registrere seg på Unlocator? Det er vel et nettbrett, pc el. l en bruker for å besøke nettsiden. Eller må en browse via AppleTV?

    • Det lurer jeg også på…
     Takk for gode tips!

     • For å bruke DNS serverne til Unlocator må du registrere deg hos dem. De fungerer kun med abonnement hos dem, for når du har registrert deg må du få dem til å godkjenne at din IP adresse kan bruke deres DNS servere. Derfor må man registrere seg. Prøver du å bruke DNS serverne til Unlocator uten å ha registrert deg og uten å registrert din IP adresse hos Unlocator vil det ikke fungere!

 • Hei,
  Jeg er nå i Tyrkia og satte opp min Apple TV med DNS adressen som beskrevet over. Får inn TV2 zumo men ikke NRK. Hva er grunnen til det? Hvordan lage til slik at unlocator virker?

  • Heisann, dette vet jeg faktisk ikke. Hvis TV2 Sumo fungerer så må den jo være konfigurert riktig. Bruker dette selv for både TV2 Sumo og NRK under fotball EM og fungerer utmerket på Apple TV. Har du eventuelt prøvd å restarte din Apple TV, dra ut kontakta i ett minutt og starte alt på nytt? Hva slags feilmelding får du?

   • Hei. Har nå testet på nytt etter å ha restartet Apple TV. Tv2 sumo virker men ikke NRK. Programmene starter ikke eller jeg får beskjeden «ikke tilgjengelig for øyeblikket, prøv igjen senere»

    • Da har jeg egentlig ikke så mange tips igjen, eventuelt kan du prøve å bytte DNS server du bruker fra Unlocator. Så vidt jeg husker har de to, men Apple TV lar deg bare bruke en av dem, så om du eventuelt bruker den andre kanskje det kan hjelpe? Alt jeg vet er at det fungerer for meg, så vet ikke helt hva som kan være galt.

    • Hei Arild, har du fått det til å virke i Tyrkia, skal selv til Tyrkia snart

 • Hei.
  Jeg har abonnement fra PureVPN, vil det fungere på samme måte ved å bruke den DNS adressa du oppgir i artikkelen?
  Akkurat flyttet til Spania, og skal sette opp et par Apple TV slik at jeg får norsk innhold/tekst.

  • Heisann, dessverre fungerer ikke PureVPN på samme måte som Unlocator som er beskrevet i denne artikkelen. Så hvis målet er å bruke Apple TV i utlandet fungerer Unlocator mye bedre og er mye enklere å konfigurere. Men, på andre enheter er PureVPN veldig enkelt, men med Apple TV blir det vanskeligere, for da må du nemlig konfiguere PureVPN direkte på router slik at all trafikks om går gjennom routeren kjøres via VPN tilkoblingen fra PureVPN. Dette har jeg beskrevet i denne artikkelen: http://www.norsktviutlandet.no/chromecast-a-se-norsk-tv-utlandet/

   Så DNS adressa i artikkelen her er kun hvis du har et abonnement hos Unlocator (merk at de gir deg gratis prøvetid på syv dager, så du kan jo eventuelt prøve det å se om det fungerer bra). Og så kan du eventuelt bytte ut PureVPN abonnementet ditt med Unlocator.

   • Hei igjen!
    Da fikset jeg meg et abonnement hos unlocator for å åpne en Apple TV. Men jeg har problemer med avspilling. Får en feilkode som heter 139:NFErr_MC_AuthFailure.
    Så vidt jeg har skjønt betyr den at Netflix ikke støtter fast DNS adresse? Har du noen tips?

 • Har gjort som beskrevet, TV2 Sumo, Viaplay fungerer, NRK TV kan jeg ikke se direkte men bare opptak/arkiv, Netflix fungerer men kan bare velge teksting på spansk. Noe feil eller noe jeg kan gjøre for å løse dette?

  • Heisann! Netflix får nok spansk teksting fordi du faktisk ser på spansk Netflix (eller hvor du enn er i verden). Det fungerer ikke å bytte Netflix region med Unlocator lenger, så det er nok grunnen. Det er noe galt med Unlocator og NRK sin live strømm for øyeblikket, men sender dem en email og så reparer de det nok i løpet av kort tid!

 • Hei, er i Spania og har tilsvarende erfaringer som Karl: Sumo fungerer som den skal, men kan ikke live strømme NRK. Oppfatter da at problemet ikke ligger hos meg, men skyldes en feil mellom Unlocator og NRK. Fint hvis du kan bidra med å løse dette problemet. Setter og pris på om du gir tilbakemelding her.

  • Jeg skriver når jeg vet noe, men dere må gjerne skrive til Unlocator dere også, så får de sikkert farten opp og ordner problemet enda fortere 🙂

   • Hei!

    Først vil jeg takke for utmerket guide for bruk av Apple TV i utlandet, for meg i Spania. Ja skal følge opp Unlocator selv også. Internet er ganske ustabil her i Spania for mange. Ved bruk av Netflix har jeg gått inn på min konto og satt ned kvaliteten som kreves, er dette noe man kan gjøre på TV2 Sumo, NRK, Viaplay også?

    • Heisann, så vidt jeg vet er det ikke mulig på TV2 eller på NRK med kvalitet. Vanligvis så styrer de kvaliteten på strømmene basert på hastigheten på din internett tilkobling. Forøvrig har Unlocator fikset probleme, så nå kan man igjen se NRK live på Apple TV igjen 🙂

  • Heisann! Da skal det fungere. Prøv på nytt nå! 🙂

   • Veldig bra. Ser nå Dagsrevyen på NRK 1 direkte. NRK 1 ser da ut til å være på plass, men NRK 2 og NRK 3 henger litt etter. Må teste dette litt mer. Uansett, takker så mye for hjelp.

   • Ja nå får jeg inn alle NRK kanalene og Viaplay, men må hver dag gå inn på Unlocator og My Account og trykke Update Location under Region Changer.
    Uten det kommer jeg ikke inn på NRK kanalene eller Viaplay.

    • Da er det fordi din IP adresse forandrer seg hver dag. Jeg har selv ikke det problemet så slipper den biten, men vet de har verktøy som hjelper deg å automatisk oppdatere din IP adresse også. Uansett virker det nå, så det er det aller viktigste!

 • Jeg har PureVPN som fungerer perfekt på pc, iPhone og iPad, men det er litt av en jobb å få AppleTV til å fungere på direkte sending NRK i utlandet. Jeg bruker Samsung Smart TV koblet med kabel. Bortsett fra at routeren må settes opp fungerer NRK greit på arkiv. Hvis jeg følger instruksen med manuell DNS kommer jeg ikke inn på NRK verken arkiv eller direkte sending. På dplay fungerer det hele uansett DNS automatisk eller manuell også på direkte sending.
  Er den angitte DNS prøvet på PureVPN?
  Takknemlig for tips

  • Det å få PureVPN til å virke på Apple TV er sannelig ikke enkelt. Hvis du kun bruker PureVPN oppsatt direkte på router bør det virke med Apple TV (og andre tjenester i Norge), men det er som sagt komplisert. Om du ønsker å følge instruksene her om Unlocator som er klart enklest på Apple TV, må du bruke en annen nettverkstilkobling enn den din router bruker som er konfigurert med PureVPN. Kombinasjonen av de to er derfor ikke heldig!

 • Hei
  Jeg brukte unotelly i Spania på min apple tv, men her var det veldig ustabilt på NRK Direkte TV. Hadde my kommunikasjon via mail med unotelly. Etter flere uker på for å få dette til ga jeg det opp. Har i dag Eurotele sistemas som holder til i Torrevieja. Men det må være stabilt slik at når andre personer som bruker leiligheten i familien ikke får problemer pga, de kjenner ikke til det tekniske.

  • Har du prøvd Unlocator? De har syv dagers gratis prøveperiode, så skader jo ikke å prøve. Du skal ikke trenge allverdens båndbredde for at det skal fungere, så om du har 10 Mbps skal det være nok til å kunne se NRK greit i utlandet på din Apple TV.

 • hei, først og fremst takk for tips. Dette fungere stort sett bra, Dplay og Sumo funker bra.
  Men NRK virker ikke i det heletatt. Noe tips?
  jeg har kjøpt unlocator, bruker din fremgangsmåte, men NRK, må jeg slå av unlocator

  • Heisann, virker NRK uten Unlocator? Det høres i allefall rart ut. Hvor i verden befinner du deg? Har ikke testet NRK på min Apple TV med Unlocator de siste 3 dagene (og får ikke gjort det på en uke), men sist jeg prøve det fungerte det uten problem. Et standard triks er å start din Apple TV på nytt, men det har du kanskje gjort et par ganger allerede?

 • Adressen 185.037.037.037 kan også skrives 185.37.37.37, ikke alle som krever 3 desimaler 🙂
  Ipad og go tjeneste fra canal digital

 • Hei. Er d mulig å få Cmore på Apple TV til å funke også? Får beskjed om at eg er i utlandet når jeg prøver laste film

  • Heisann, ta kontakt med Unlocator og be dem om å legge til støtte for CMore. De kommer helt sikker til å kunne ordne det, og returner så hit for å skrive en kommentar når det er i orden så jeg vet om det også 🙂

  • Heisann 🙂 CMore kommer de ikke til å støtte enn så lenge (spurte dem jeg også), men om du tegner CMore abonnement gjennom TV2 Sumo (og har det som en del av TV2 Sumo via TV2 Sumo applikasjonen) kan du allikevel se CMore på din Apple TV 🙂

 • Hei.Er i Frankrike. Har VPN på IPad og fransk ip adresse på Apple TV og streamer til TV.
  Fikk inn SUMO og Eurosport uten å bruke unlocker, men ikke NRK.
  Åpnet unlocker og skiftet DNS som beskrevet og får nå inn NRK, men ikke SUMO.
  Merkelig ?

  • Heisann, du benytter altså Unlocator og har det satt opp på din Apple TV, men når det er gjort virker NRK, mens ikke TV2 Sumo lenger? Det høres også rart ut. Har ingen gode råd om dette (ettersom begge skal virke). Prøv å restarte din Apple TV og om ingenting hjelper (ikke i morgen heller) ta kontakt med Unlocator sin support 🙂

 • Hei er i Spania og NRK, TV2 Sumo og Viaplay fungerer glimrende. Bruker også Norsk Netflix, og før fikk jeg da bare opp spansk tekst, nå får jeg også valg om engelsk tekst. Har spurt om norsk tekst men ikke fått svar, noe som er mulig?

  • Heisann, norsk tekst er vanligvis kun tilgjengelig hvis man ser på norsk Netflix. Så, vanligvis får man ikke tilbud om det når man er utenfor Norge. Det finnes unntak her og der, men det varierer fra film til film og tv-serie til tv-serie.

 • Bor i Spania og prøver å sette opp TV2, NRK osv. på Apple TV. Dette virket glimrende med OverPlay tidligere men de har slutte å støtte Norge. Verd å merke seg at vis man har Vodafone som nettleverandør, da spesielt i Spania så vil ikke Unlocator virke. Vodafone er en nettleverandør med mye begrensninger generelt så her bør man velge andre.

  • Heisann,
   og takk for infoen! Vet du hva som gjør at Unlocator visstnok ikke virker med Vodafone? Har du kontaktet Unlocator sin support om dette? Mulig det er noe man kan gjøre for å ordne det! 🙂

 • Jan Egil Sørbøe

  Hei, har kjøpt appl TV 4, med og følge dine instruksjoner vil jeg kunne se på canal digital go tjenesten i utlandet?

  • Heisann,
   jeg har dessverre ingen erfaring med Canal Digital Go pakken, så jeg kan ikke gi deg noe fullt svar på det. Beklager.

 • Hei.
  Jeg har nettopp kjøpt Apple TV. Jeg installerte den i Norge og har lasted ned HBO nordic,tv2sumo,NRK TV blant annet. Vil disse ikke fungere når jeg tar med meg Apple TV til utlandet og kobler meg opp på nett der?

  • Hei! De vil ikke fungere automatisk, men om du følger instruksjonene i denne artikkelen og bruken Unlocator vil du i allefall få tilgang til NRK og TV2 Sumo, tror også du vil kunne se HBO Nordic, men det tørr jeg ikke si 100% sikkert!

 • Erik Torsteinsen

  Hva med å bruke Safer vpn her i Spania?

  • Hei,
   det er veldig unødvendig knotete å bruke VPN for å bruke en Apple TV i utlandet, i allefall hvis målet er å se på NRK og TV2…. Har ingen erfaring med Safer VPN forøvrig.

   • Jeg har nå lagt inn Unlocator her i Spania. Startet med å legge det inn på min iPhone. Tenkte så jeg kunne streame det til vår TV via appel tv’n vår her i Spania. Gikk ganske greit med Sumo, men på NRK ble tidslinjen og «av og på» pilen liggende på skjermen uten å forsvinne som den vanligvis gjør etter noen sekunder.
    Har nå lagt inn Unlocer på appel tv’n også, så nå fungerer alt greit. Får både NRK, Sumo, HBO, og Nettflix med norske tekster – akkurat som hjemme.

 • Noen som har testet dette med annet enn NRK og Sumo ?
  RiksTV, Get og Canal Digital har jo egne apper til AppleTV 4.

  Har dere prøvd med disse ?

  • Hei Bjarte,
   jeg vet dessverre ikke, om noen andre vet noe, håper jeg de skriver en kommentar. Eventuellt kan du også ta kontakt med Unlocator direkte for å spørre dem om de eventuelt har support for noen av disse. Er du heldig svarer de raskt og greit 🙂

 • Hei. Takk for strålende hjelp.
  Vet du om Unlocator gjør det mulig å se TV på GET-app på Apple-TV i utlandet?

 • Noen gode forslag til Apple Tv 4 gen for å få inn RiksTv i utlandet.Har Nordvpn men denne har ikke støtte til AppleTv

 • Virker dette uten inlogging på app til NRK og Sumo? Jeg får ikke laget en konto hos noen av dem.

  • Man trenger ikke å logge seg inn for å bruke NRK sin applikasjon, men hos TV2 Sumo kreves det at du har en bruker med abonnement. Du kan eventuelt lage konto hos TV2 Sumo på laptop/datamaskin, for så å bare bruke de samme opplysningene slik at du får logget deg inn i TV2 Sumo applikasjonen på din Apple TV med brukernavn og passord.

 • Hei. Noen som har prøvd Get eller Altiboks app på appelTv? Får beskjed at jeg befinner meg i utlandet. Sumo og NRK virker fint.

 • Hei, har tatt med Apple TV til Serbia, men der får vi det ikke til å virke. Har snakket me APPEL I Norge og de hjelper til steg for steg, men får det ikke til.
  De tror kanskje det er fordi vi er iSerbia ??

 • Hei!
  Er dette opplegget fortsatt Good to go for Tyrkia? Og noen som har erfaring om bruk av RiksTV app på appletv med dette?

 • Hei!

  Har hørt at man kan abonnere på b.l.a NRK g tv2 direkte via apple tv, stemmer det eller er det noen som har prøvd det
  Og eller vad er rimeligst, pr måned

  • Det er vel ingen abonnementsfunksjon hos NRK, men hos TV2 er det jo TV2 Sumo. Husker ikke helt om man kan betale via Apple TV direkte, men det høres sannsynlig ut!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *