Hvordan bruke Chromecast for å se norsk TV i utlandet?

Chromecast i utlandetEr du utenfor Norge og ønsker å bruke din Chromecast for å se TV2 Sumo eller kanskje NRK direkte eller NRK programmer på tv ved hjelp av Chromecast? Slik gjør du det!

Jeg har tidligere skrevet artikkel om hvordan du kan bruke din Apple TV i utlandet for å se på norsk TV, og i dag er turen her for å skrive hvordan du kan bruke Chromecast for å se på norsk TV i utlandet. Det er litt mer komplisert å bruke Chromecast i utlandet for å se på NRK og lignende, men det trenger ikke være så veldig komplisert allikevel. Det viktigste er at du trenger en router som du har tilgang til og som du kan modifisere innstillingene på.

Det finnes to metoder for hvordan du gjør det, men den første er klart mye enklere enn den andre.

Norsk TV på Chromecast i utlandet

Dette er en metode jeg vet fungerer med NRK og TV2, den fungerer ikke med Eurosportplayer. Det du trenger her er et Unlocator abonnement (du kan prøve det gratis i syv dager).  Besøk siden, start en gratis prøveperiode på syv dager, bekreft din emailadresse, og gjør deg klar.

Når dette er gjort må du besøke siden for innstillinger på din router. Vanligvis er adressen 192.168.2.1, 192.168.1.1 eller 192.168.0.1. Der må du logge deg på, og der må du endre DNS serverne som din router bruker til:

Primary DNS Server: 185.37.37.37
Secondary DNS Server: 185.37.39.39

Dette høres kanskje komplisert ut, men det er veldig enkelt. Du finner veldig detaljerte beskrivelser på hvordan dette gjøres på forskjellige router på Unlocator sin nettside, og de har også veldig god support. Når dette er gjort vi du kunne se på NRK og TV2 Sumo ved hjelp av Chromecast i utlandet.

Jeg anbefaler alle å bruke denne metoden, rask, enkel, billig og fungerer bra!

Norsk TV på Chromecast i utlandet med VPN

Dette er en løsning som er en god del mer komplisert, tar mye lenger tid, og som også gjør at hele din internett tilkobling går litt saktere ettersom du bruker en VPN tilkobling kontinuerlig. Jeg foreslår for dette målet at du kjøper deg en router ekstra for dette målet, og du trenger da ikke en spesielt dyr router. En som er veldig billig og som er enkel å bruke er Asus RT N12.

Du kan også bruke en router du allerede har, men i utgangspunktet anbefaler jeg å bruke en ekstra for å spare litt energi, krefter og ikke sakke hastigheten på all din internett trafikk unødvendig.

Slik ser du norsk TV på Chromecast i utlandet

Det du nå trenger kort sagt er å bruke en VPN tilkobling som du konfigurerer på din router. Du trenger da først et VPN abonnement og jeg anbefaler til den slags bruk som her å bruke IPVanish.

Hvis du har et abonnement hos IPVanish og en router du kan konfigurere er alt tilrettelagt for at du kan bruke din Chromecast utenfor Norge for å se på NRK live eller annen moro.

Først konfigurerer vi routeren

Først så konfigurerer du routeren din. Her forklarer jeg hvordan det gjøres med Asus RT N12, men om du har en annen router er prinsippene de samme, eventuelt kan du finne detaljerte instruksjoner på IPVanish sin nettside.

 • Du kobler deg til routeren sin trådløse nettverk og kobler deg til 192.168.1.1.
 • Du må logge inn med brukernavn og passord  admin.
 • Pass på at du har en nettverkskabel fra din hovedrouter og inn i din Asus router.
 • Kjør rask Internett konfigurasjon.
 • Når dette er gjort kan du sjekke at Internett fungerer som det skal og at routeren fungerer.
 • Hvis alt fungerer er det på tide å konfigurerer VPN tilkoblingen. Gå til VPN i menyen.
 • Velg i mini menyen: VPN CLIENT
 • Nå velger du Add Profile.
 • Velg først L2TP på toppen av skjermen som kommer opp (ikke PPTP)
 • Description: Gi tilkoblingen et navn – du velger fritt selv.
 • VPN Server: Her skriver du inn navnet på VPN serveren du vil bruke fra IPVanish i Norge
 • Username: Her skriver du inn ditt IPVanish brukernavn.
 • Password: Benytt passordet du har hos IPVanish
 • Nå er det bare å trykke OK og så velger du aktiver.

Nå tar det noen få sekunder og så bør du kunne se at tilkoblingen er aktivert og det betyr at all trafikk som går gjennom denne routeren vil gå via en VPN tilkobling til Norge som betyr at all trafikk har norsk IP adresse. Dette er forøvrig også en svært god metode om du ønsker å se på Apple TV i utlandet.

Nå er den tøffe delen av jobben gjort og nå er det egentlig bare å kose seg først og fremst for du er nesten klar. Med dette gjort er det bare å starte din Chromecast som du kobler deg til. Velg at Chromecast skal bruke nettverket du nettopp opprettet, og at telefonen eller nettbrettet som du styrer din Chromecast med bruker det samme nettverket.

Nå er det bare å åpne NRK applikasjon eller lignende for å se på norsk TV i utlandet på din Chromecast. Dette nettverket kan du også bruke for å se på annet norsk innhold i utlandet på andre enheter som iPad, iPhone, Android telefoner og nettbrett, datamaskiner og lignende.

Det er ikke så vanskelig

Det er ikke så vanskelig som det kanskje har virket hvis du har lest gjennom artikkelen. Og, når du først har gjort det er det utrolig behagelig og enkelt for det er bare å bruke dette nettverket på de enheter som du ønsker å bruke til å se på norsk TV og lignende i utlandet. Og har du brukt en ekstra router for dette kan du når som helst koble deg til ditt andre WiFi nettverk for å surfe med IP adresse i den nasjonen du er i nå.

Grunnen til at jeg anbefaler en ekstra router også er at en VPN tilkobling kan gjøre Internett en del tregere. Det går bra for streaming og lignende, men du vil høyst sannsynlig merke det hvis hele familien i utlandet plutsetlig surfer og all trafikken blir sendt via en norsk server før den går ut på nettet, det vil sakke ned på trafikken!

Har disse instruksjonene hjelpet deg? Har du spørsmål? Bare skriv, så skal jeg gjøre så godt jeg kan for å hjelpe!

5 comments

 • Ja dette fungerte jo utmerket, bruker en Asus RT-N18U. Koblet Apple TV til og bruker Canal Digital app for å se Norsk i utlandet 🙂 Men Netfliks likte ikke dette oppsettet, her får jeg no feilmelding. Netfliks fungerte fint med «standard» oppsett på tuneren og endret DNS settingen på Apple TV men no «ser» den at noe er endret og ønsker ikke å være med på det.
  Noe forslag?

 • Hei.
  Går det an å benytte ExpressVPN også? Har betalt der for ett år

  • Hei, det er fullt mulig å bruke ExpressVPN på en router og slik benytte dette for å se på TV med Chromecast i utlandet. Det kan være litt knotete å komme i gang med, men bare benytt deg av ExpressVPN sine supportsider i så tilfelle, så skal det nok gå bra!

 • Kan man bruke en xiaomi mi Router 4c

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *