Hvem viser Sommer OL 2020 på TV i Norge?

Gleder du deg til sommer OL i 2020? Men, hvem er det som kommer til å vise alt som skjer under sommer OL på TV i Norge? Blir det NRK, eller kanskje et samarbeid mellom TV2 og NRK? Eller må du finne en annen kanal hvis du skal se på sommer OL 2020?

Hvis du husker det godt, så var det TVNorge som viste vinter OL i 2018 på TV i Norge. Vet du hvorfor? Fordi de kjøpte rettighetene til å vise alt av OL fram til 2024 (fra 2018 til 2024). Med andre ord, det er ikke bare sommer OL i 2020 som vil bli vist på TVNorge i Norge, men også vinter OL i 2022 og sommer OL igjen i 2024. Det er altså bare å belage seg på at du må se på TVNorge for å se på det største sportsarrangementet i verden de neste årene.

Sommer OL i Tokyo i 2020
Sommer OL i Tokyo i 2020 – Kilde: https://www.olympic.org/tokyo-2020

Det betyr derimot ikke at det ikke blir mer fest og glede på TV2 og NRK. Heldigvis (vil noen si) har disse kanalene nemlig rettighetene til å vise fotball EM i 2020 og fotball VM i 2022 sammen. Det er jo gledelig, og det gjør også at enda flere vil se på sendingene enn det som er tilfelle når det er TVNorge som viser hva som skjer.

Hvordan påvirker det hele deg som er i utlandet?

For deg som ønsker å følge sommer OL og vinter OL på nettet i utlandet, er det nesten det samme hvem som viser det som skjer. Selvfølgelig er det enklest hvis det er NRK, for de kan du se på helt gratis på nettet. Både TV2 Sumo og TVNorge krever at du har et abonnement av en eller annen type for å kunne se på sendingene, og det er jo litt kjipt. Men, allikevel går vel dette greit for de fleste!

Men, skulle du lure på hvordan du kan se på NRK i utlandet, eller kanskje TV2 Sumo i utlandet, har vi detaljerte og fine guider her på norsktviutlandet.no og de kan du følge, og du vil kunne se på alt du ønsker av norsk TV i utlandet ganske snart.

Det er noen unntak til den regelen, for eksmpel, vil du ha problemer med å kunne se på norsk Netflix i utlandet. Med de nyeste reglene er det sånn at man ofte tar med seg sin hjemlige Netflix region når man reiser innenfor EU. Men, om du reiser ut fra EU landene vil det ikke fungere lenger, og du vil da se det som finnes av lokalt materiale i nasjonen du befinner deg i. Dessverre er det vanskelig å finne en VPN som fungerer med norsk Netflix, men det er mulig.

Det blir uansett spennende å følge med å se om Therese Johaug faktisk kommer til å stille opp i EM i friidrett neste sommer. Det har vært mye bråk rundt henne de siste ukene, og spesielt ettersom hun vant EM. Er det et tegn på dårlig kvalitet, slik Ingrid Kristiansen vil ha det til, eller er det et tegn på at hun er en god utøver? Og hva vil skje om hun faktisk satser litt og blir med i EM neste år? Jeg synes selv det hadde vært gøy, og spesielt for en utøver som Johaug som har vunnet alt som er å vinne, tror jeg det faktisk vil være en morsom ekstra utfordring. Om det skulle gå litt på bekostning av langrennet tror jeg ikke det er noe problem, for det vil gi henne enda mer enn det tar å bli med i en slik konkurranse.

Men, selvfølgelig – Therese Johaug er en seriøs utøver og mitt tips er at om hu først skal løpe i et EM, kommer hu nok til å satse litt på å gjøre det bra. Hu er jo ikke blitt en av verdens beste skiløpere ved å trene på hobbynivå. Klarer hu da å løpe der uten å satse hardt? Jeg tviler litt på det, men det vil vel tiden vise!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *