Hvordan kan jeg se fotball VM på NRK og TV2 i utlandet?

Fra den 14 juni til den 15 juli er det tid for fotball VM i Russland. Men, for deg som bor i utlandet er det ikke så lett å se på fotball VM på norsk TV, med norske kommentatorer. Hvordan kan det gjøres egentlig?

Om du bor i Spania er det fullt mulig å se på fotball VM på spansk TV, men det er liksom ikke helt det samme. Det er noe spesielt med å se på fotball kamper og fotball VM med kommentatorer som snakker ditt eget språk, og da gjerne med kommentatorer du kjenner godt til og liker stemmene til. Men, om du bor i utlandet og prøver å se på NRK eller TV2 sine sendinger fra fotball VM vil du bare bli møtt av feilmeldinger om at det ikke er mulig. TV2 og NRK har nemlig rettigheter til å vise fotball VM ene og alene i Norge, og derfor sjekker de alle sine besøkende sine IP adresser, for å sjekke hvor de faktisk befinner seg. Om du ikke består prøven (altså befinner deg utenfor Norge) vil du få en feilmelding som tilsier at du ikke får lov til å se live sendinger fra fotball VM på verken TV2 Sumo eller på NRK. Hva kan du gjøre for å fikse dette?

TV2 og NRK viser alle kampene fra fotball VM på nettet. Les videre for instruksjoner for hvordan du kan se kampene på nettet i utlandet.

TV2 og NRK viser alle kampene fra fotball VM på nettet. Les videre for instruksjoner for hvordan du kan se kampene på nettet i utlandet.

Se fotball VM på NRK og TV2 i utlandet

Hvis du drømmer om å se fotball VM på nettet på norsk TV i utlandet trenger du en norsk IP adresse. Dette gjør at du passerer «lokasjons-testen» til TV2 og NRK, og dermed får du tilgang til deres livesendinger, ikke bare fra fotball VM, men også alt annet de viser. Hos TV2 Sumo trenger du et TV2 Sumo abonnement i tillegg.

For å få til dette anbefaler jeg at du bruker en VPN tjeneste, og for øyeblikket anbefaler jeg at du bruker enten IPVanish eller ExpressVPN.

IPVanish ExpressVPN

IPVanish eller litt billigere enn ExpressVPN. IPVanish har 7-dagers pengene tilbake garanti, mens ExpressVPN har 30-dagers pengene tilbake garanti. Fordelen med ExpressVPN er  at den lar deg få tilgang til BBC/ITV i England (ved å koble deg til servere i England), amerikansk Netflix ved å koble deg til server i USA, og de støtter også andre tjenester som Hulu, Amazon Prime og lignende. Men, om målet er å se norsk TV i utlandet fungerer IPVanish minst like bra.

Hva gjør du nå for å se fotball VM på norsk TV i utlandet?

Hvis du har tegnet et abonnement hos IPVanish eller ExpressVPN er det første du må gjøre å laste ned deres programvare. Når du har programvaren på plass åpner du applikasjonen og kobler deg til en server i Norge. I det programmet gir beskjed om at du er tilkoblet har du en norsk IP adresse. Du bør da starte din nettleser på nytt, eller stenge TV2 Sumo/NRK applikasjonen på din Android/iOS enhet, for så å åpne den på nytt.

Nå er tiden inne for å besøke NRK/TV2 sine nettsider (eller åpne applikasjonen). Du er klar til å se på fotball VM på norsk TV i utlandet. Det eneste vi mangler da er at Norge faktisk er med å spiller, men vi kan i det minste heie på våre svenske og danske naboer!

Har du spørsmål om det å se fotball VM på norsk tv i utlandet er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor. Jeg forsøker å svare på henvendelser og spørsmål så raskt som mulig!

4 comments

  • Heisann! Har prøvd å på ITV og BBC med ExpressVPN nå, bare for moro skyld! Er jo ganske artig med engelske kommentatorer. Så tenkte jeg skulle prøve før avspark i morgen, men får fortsatt feilmelding. Gjør jeg noe galt?

    • Heisann! Bruker du nettleser på datamaskin? Du må lage en bruker på ITV og på BBC sine nettsider. Det er helt gratis, men du må registrere deg slik at du har en engelsk adresse/postnummer. Du kan bare finne på en hvilken som helst adresse, men det må være et ordentlig postnummer. OM du har brukeren din klar er det bare å koble seg til server i England med ExpressVPN (jeg pleier å bruke London serveren). Deretter er det bare å se på ITV og BBC! Du kan se fotball VM på disse kanalene også, spesielt er det gøy å se kampene der England spiller på denne måten, så det kan jeg varmt anbefale!

  • Erik Refseth Ødegård

    Hei
    Jeg har Get abonnement. Virker det i Spania med dette programmet?

    • Jeg ha dessverre ikke god nok kjennskap til Get, så jeg vet ikke! Men, jeg ville tro det, ettersom du får norsk IP adresse, så de vil da tro at du også befinner deg i NOrge, og derfor bør ting fungere som om du faktisk var i Norge.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *