Fotball VM = Full Fest!

I morgen begynner fotball VM, og jeg gleder meg som en unge til jul. Det eneste er at det blir en lang jul som varer i lover en måned! Hurra!

Jeg har allerede skrevet en artikkel som omhandler hvordan du kan se på fotball VM på norsk TV på nettet. Det er mange som har lest den allerede, og det er hyggelig. Men, jeg liker å skrive om fotball generellt også, og jo mer jeg leser og skriver, jo mer gleder jeg meg til fotball VM. Hvorfor det?

Det er så mange spennende lag som skal delta!

Etter å ha sett gjennom troppene som er tatt ut til å spille i fotball VM skjønner jeg at det er utrolig mange lag som har mye å by på. De fleste gleder seg til å se kamper med Argentina, Brasil, England, Tyskland, Spania, Portugal og Kroatia. Men, jeg gleder meg faktisk like mye til å se kamper der Colombia, Serbia, Danmark, Sverige, Nigeria, Senegal og Peru skal spille.

Danmark i fotball VM 2018

Hvis du ser på lagene til de nasjonene jeg nevnte ovenfor er kanskje Colombia den mest spennende nasjonen. De har nemlig Rodriguez i troppen, spilleren som ble toppscorer i fotball VM i 2014. Men, de har også storspilleren fra fransk fotball, Radamel Falcao. Disse to er superstjerner som kan sørge for at Colombia slår ned på enhver motstander, og det gjør at jeg gleder meg enormt til å se dem spille.

Danmark og Peru er spennende lag, spesielt ettersom ingen av lagene har tapt en eneste kamp siden høsten 2016. Men, de spiller mot hverandre i første gruppespill kampen i VM, noe som gjør at det er en stor sannsynlighet for at den statistikken vil ende for ett av lagene. Jeg heier selvfølgelig på Danmark, og synes det hadde vært gøy om de lykkes i mesterskapet. Det at Åge Hareide styrer laget og at han ser ut til å lykkes veldig godt i sitt samarbeid med Christian Eriksen gjør at dette kan bli utrolig spennende.

Sverige på sin side virker kjedelige og ikke så spennende, men de er jo søta bror, så de både ser jeg på og heier jeg på nesten uansett.

Det er noen lag jeg ikke gleder meg så mye til å se, blant annet Island.

Jeg heier på Island og synes det er utrolig gøy når det går bra for Island. Men for å være ærlig, om det går bra eller ikke, de er ikke det mest spennende laget å se på. De spiller en relativt kjedelig fotball, og det er ikke verdens mest fargerike lag. Det at supporterne kan hyle og lage viking rop er jo gøy, men det gjør ikke selve laget så mye mer spennende å se på. De har sluppet inn en del mål i det siste, og det betyr jo at det er stor sannsynlighet for at det vil bli en del mål i kampene som Island deltar i, og det er jo positivt da!

Det er noen kamper som blir suverene høydepunkter

Alle kampene i fotball VM blir spennende, enten fordi det er outsidere som spiller, fordi det er mange nye stjerner som spiller som vil bli oppdaget i løpet av fotball VM, eller fordi spillerne på banen er regnet for å være blant de beste i verden.

Jeg liker veldig godt denne artikkelen som omtaler de tre mest spennende gruppespillerkampene i fotball VM. Her er det tatt i utgangspunkt hvilke kamper som blir spilt som vil ha flest stjerner på banen samtidig. Den framhever tre kamper; Spania – Portugal, Argentina – Kroatia, og England – Belgia.

Jeg gleder meg til fotball VM

Av disse må jeg si at England – Belgia er den jeg kanskje gleder meg aller mest til selv. Det er den siste gruppespill kampen for begge lag, og det gjør at dette kan bli spennende. De fleste tror at gruppa er avgjort på forhånd, og når denne kampen starter er begge lag sikret en plass i sluttspillet (og står med seks poeng). Men, da vil de spille for å sikre seg gruppeseieren, noe som gjør at de spiller mot et antatt dårligere lag i først kampen i sluttspillet.

I tillegg er England og Belgia to nasjoner som står hverandre svært nært i fotball. De fleste og de største stjernene på det belgiske laget spiller fotball i England til vanlig, og det er mange som vil spille mot lagkamerater fra hjemklubbene sine. Det er alltid gøy, og det er mye prestisje i slike kamper, i allefall hvis man ikke vil bli mobbet i garderoben i flere måneder i etterkant.

En annen kamp som kan føre til mobbing i garderoben er Spania mot Portugal. Der vil Sergio Ramos forsøke å holde Ronaldo unna Spania sitt mål. Nå har jo Ronaldo sluppet noen nyheter som tilsier at han ikke fortsetter i Real Madrid etter denne sesongen, men i det kampen blir spilt den 16 juni tyder alle ting på at Sergio Ramos og Ronaldo vil være lagkamerater fremdeles. Hvem kommer til å vinne den fighten?

Tidspunkter verdt å merke seg

Fotball VM har sitt avspark den 15 juni klokka 17.00 i det Russland spiller åpningskamp mot Saudi Arabia. Deretter vil det hver dag bli spilt tre eller fire kamper. De fleste dager er det tre kamper, og disse blir spilt 14.00, 17.00 og 20.00. På de dagene der det er fire kamper blir de spilt 12.00, 15.00, 18.00 og 21.00.

Når vi er kommet fram til siste runde i gruppespillet vil to og to kamper bli spilt på likt, slik at man ikke skal kunne spille på resultatene fra den andre kampen i samme gruppe.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *