Hvilke nasjoner kommer til å overraske oss under fotball EM i 2024?

Det er under en uke til fotball EM starter i Tyskland med åpningskampen mellom Tyskland og Skottland. VI kjenner jo godt til Skottland og dessverre var det på bekostning av blant annet Skottland at Norge aldri kom seg til fotball EM. Men for å være ærlig, så var det heller på grunn av at Norge rett og slett var for dårlig når det var viktig, og ikke fordi Skottland på noen måte spilte som en overmakt Norge umulig kunne seire mot

Men, med 24 land kvalifisert til fotall EM blir det spennende å se hvilke lag som vil overraske. Hva tror du? Hva tror jeg? Det er viktig å vite at det går ann å overraske oss på en positive måte og det er også mulig å overraske på en negativ måte. Her er mine tips.

Disse lagene tror jeg kommer til å skuffe oss under fotball EM!

Det er ganske risikabelt å tippe angående dette. For at et lag skal skuffe må det være forventninger i forkant om at laget skal spille bra. Det er ikke så mange land som kommer med slike byrder på skuldrene, men det er noen; Spania, Frankrike, Italia, Tyskland, Portugal, England, og Kroatia.

Kroatia kommer til å skuffe….

Kroatia har gjort det bra i mange internasjonelle turneringer, men jeg tror det ikke blir nok i 2024. Jeg er ganske overbevist om at de raskt kommer til å slite, men det kan være de går videre ettersom de er i gruppe med Italia, ett annet land jeg tror kommer til å slite og skuffe.

Italia kan ikke gjenta suksessen fra 2021…

I 2021 kom Italia med et lag fullt av store profiler og mye erfaring. Nå kommer Italia med et lag fullt av folk som spiller i Italia, med to unntak. Jorginho spiller i Arsenal og Donnarumma i PSG, men ellers er det like mye lokale spiller som det er folk som spiller i Russland på det russiske landslaget. Det behøver ikke å bety noe, men jeg tror Italia rett og slett blir for dårlige nå og at de mangler de store lederne som Chiellini og Bonucci.

De hadde ikke mange spillere fra andre ligaer med til fotball EM i 2021 heller, men jeg tror ikke det blir nok denne gangen.

England vil spille bra, men likevel skuffe…

England har et stort problem, det eneste som er bra nok for fansen er hvis de vinner fotball EM. Med andre ord blir det veldig lett for dem å skuffe publikum. Jeg har store problemer med å se at England kommer til å vinne fotball EM, men jeg tror de kommer til å komme seg greit videre fra gruppespillet og til sluttspilllet. Der vil det være litt tilfeldig alt ettersom hvem de spiller mot. Heldigvis er ikke Island med i EM, for det er et land England har store problemer med. Men, denne gangen tror jeg faktisk Island vil hjelpe England ettersom de vant 1-0 mot England i siste vennskapskampen før turneringen, som betyr at England forstår alvoret og at de må spille med 110% for å ha mulighet Og det tror jeg var bra for dem at de fikk det slaget i trynet nå før mesterskapet og ikke under mesterskapet.

Disse lagene tror jeg kan overraske oss positivt…

Ungarn skaper problemer for de fleste!

Jeg tror Ungarn er et land som mange ser ned på, men som vil skape problemer. De var overlegne mot Irland under vennskapskamp før EM; men de tapte 2-1 allikevel, et tap som ble det første på 15 kamper for laget. Men, de har vært veldig solide og under fotball EM i 2016 vant de gruppa si foran Portugal, og i 2021 var de i døden gruppe med Frankrike, Portugal, og Tyskland, men endte opp med to poeng (uavgjort mot Frankrike og Tyskland) som ikke var nok til å gå videre, men som allikevel er bra i en slik gruppe.

Jeg tror Ungarn kan overraske, men da må de klare å kapre poeng mot Norges overmenn fra Skottland, gutta med Lindt-sjokolade i magen fra Sveits, og gutta i lærbukser fra Tyskland.

Kan Nederland endelig komme opp på toppnivået igjen?

Nederland har ikke hatt verdens beste år i det siste med tanke på toppfotball, men jeg tror fotball EM i 2024 kan snu den trenden. Nasjonen har fantastiske forsvarsspillere og jeg tørr påstå at de faktisk har den beste forsvarsrekka i fotball EM, men de trenger mer enn det for å overraske positivt. Kan midtbanen og spissene henge på greip og ta det videre? Den store testen for Nederland blir under gruppespillet mot Frankrike…. det blir spennende!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *